Monaco 1997

In dit forum verschijnt maandelijks een nieuwe column van één van de leden. Iedereen kan een column inleveren bij de beheerder via PB.
Columns worden door de beheerder één voor één maandelijks geplaatst op volgorde van binnenkomst.
rsh_scuderia
Moderator
Berichten: 7269
Lid geworden op: di 19 apr 2005 00:08
Schaal: 1:18

Monaco 1997

Berichtdoor rsh_scuderia » di 03 aug 2010 16:37

Het zal 1997 geweest zijn dat ik mijn laatste vakantie vierde, of moest vieren,met mijn ouders. Ik mocht bepalen waar wij naar toe gingen. Als autosportliefhebber en fan van Ayrton Senna kan dat eigenlijk maar een plaats zijn in Europa; Monaco.

Aangekomen heb ik langs het circuit gestruind. Wel even zoeken hoe het parcours verloopt. Zonder tribunes en met normale auto’ s was dat niet zo makkelijk. Ik had toen pas door hoe stijl het stuk is richting Casino. Ik merkte toen pas hoeveel concentratie en geesteskracht er nodig is om je bolide hier door heen te lozen.

Een schaalmodel van Senna, dat leek mij wel wat. Ik had immers een kleine collectie met een Bburago F40, 456GT2+2. Een 250GTO van Guiloy en een McLaren F1 LM van UT.
Op zoek naar een model van Senna dus.
In een achteraf straatje kwam ik een winkel tegen met prachtige diorama’ s. Hele pitboxen. Halve garages en stukken circuit. Ik heb daar een uur verlekkerd staan kijken.
Helaas waren de prijzen dusdanig dat ik schrok en mij na een uur niets anders wenste om hier later terug te komen met veel geld.
Twee straten verder op zag ik vanuit mijn ooghoek een doos met daarop de Braziliaanse vlag. De sigarenwinkel in kwestie had maar liefst 3 modellen staan. Allen van Senna in 1:18. Een zwarte Lotus, een blauwe Williams en een rood-witte McLaren.
Niet de rood-witte McLaren van dit filmpje;

YouTube http://www.youtube.com/watch?v=nnXlLGTNBCc&feature=related


Dat maakte echter niet uit.
Welhaast verliefd heb ik naar dit model gekeken. En uiteindelijk afgerekend en gekocht bij de Fransman. Hij brabbelde nog wat, geen idee wat hij zei. Mijn ouders keken wat meewarig. Wat moet je met een autootje?

Ik merkte dat ik het toen fijn vond om in de winkel te kijken, te keuren en te gluren naar modelauto’ s als jonge jongen.
Helaas zijn de winkels waar ik in het verleden kwam de prijzen gestegen. Omgerekend 35 euro betalen voor een model zit er tegenwoordig niet meer in. De stap naar het begeerlijke model is voor sommige verder weg dan ooit. Uitgaan, kleding, studie, verzekering en een mobieltje zorgen niet echt meer voor flinke financiële armslag.
De magie van het model willen hebben als hardwerkende aspirant student met een bijbaantje is lastiger geworden
Het moment om dan uiteindelijk dat zo gewenste model te hebben is dan ook een ogenblik om niet meer te vergeten.

Gebruikersavatar
117ayrton
Berichten: 6968
Lid geworden op: do 14 okt 2004 10:26
Locatie: brugge
Contacteer:

Re: Monaco 1997

Berichtdoor 117ayrton » za 07 aug 2010 11:27

erg leuk verhaal kan mij er volledig in terug vinden :thump_up:

Gebruikersavatar
rudie20vt
Berichten: 3578
Lid geworden op: vr 25 feb 2005 22:59
Schaal: 1:43
Locatie: Haaksbergen
Contacteer:

Re: Monaco 1997

Berichtdoor rudie20vt » za 07 aug 2010 11:29

erg leuk verhaal en ik kan me er helemaal in vinden.
Afbeelding