1:18 Mercedes-Benz SLS AMG Minichamps

In dit forum worden alle beoordelingen en vergelijken van modelsauto's geplaatst die door de leden zelf zijn aangedragen zodat men een nog duidelijker beeld krijgt van de modellen die te koop zijn.
Gebruikersavatar
Silverarrow
Berichten: 2943
Lid geworden op: zo 20 apr 2008 16:07
Schaal: 1:43

1:18 Mercedes-Benz SLS AMG Minichamps

Berichtdoor Silverarrow » do 06 mei 2010 13:38

Algemene indruk:
Afbeelding
Hij was al een tijdje aangekondigd en er waren al wat foto's gepubliceerd, maar nu is hij dan eindelijk echt verkrijgbaar: de Minichamps SLS AMG. Na het model uit z'n verpakking te hebben bevrijdt, is het eerste wat op valt het gewicht. Dit model voelt lekker zwaar en degelijk aan, iets wat bij de SL65 AMG Black Series (ook van Minichamps) wel anders was. Waar dit verschil precies vandaan komt kan ik niet met 100% zekerheid zeggen, maar ik vermoed dat de carrosserie van de SLS AMG helemaal uit metaal is opgebouwd, terwijl dit bij de SL65 AMG Black Series maar gedeeltelijk het geval is. Op het eerste oog zit alles netjes op z'n plek en zijn alle details en badges die op de 1:1 aanwezig zijn hier ook present, en ook de algehele look van de 1:1 SLS AMG wordt door het model goed weergegeven.
[8/10]

Detailleringsniveau:
Afbeelding
Zoals ik al aangaf zijn alle details die je op basis van 1:1 mag verwachten aanwezig. De koplampen en achterlichten zijn erg mooi verkleind en de fijne structuur van de tegenwoordig obligate LED's is hierin goed zichtbaar. Minichamps heeft blijkbaar ook iets geleerd van de kritiek die de SL65 AMG Black Series ten deel viel, aangezien de badges op de achterkant bij deze SLS wél photo etched onderdelen zijn in tegenstelling tot bij het eerder genoemde model. Netjes! Echter, ondanks dat er een aantal zaken prima verwerkt zijn in dit schaalmodel, wil ik ook een aantal kanttekeningen plaatsen. De eerste is dat het AMG-logo op de achterkant niet helemaal is overgezet, er is een klein stukje van het logo verdwenen. Ten tweede is er iets fout gegaan bij het aanbrengen van de blanke lak, er zit een klein puntje waar helemaal geen blanke lak aanwezig is. Ten derde zijn de roosters nog steeds van massief kunststof, ondanks de hevige kritiek die hierop werd geuit bij de SL65 AMG Black Series. Ten vierde is het Mercedes-logo (niet het chromen logo in de grille, maar de decal op de motorkap) scheef aangebracht en vervolgens blijkt dat de motorkap eigenlijk ook niet perfect aansluit op de rest van de carrosserie. Nu zijn dit allemaal kleinere fouten/imperfecties en als je er niet echt op let zie je het bijna niet, desalniettemin zijn een aantal fouten wel zaken die er tijdens een kwaliteitscontrole uit gehaald moeten worden en tellen deze zaken wel op tot een onacceptabel geheel voor een model dat hoger in de markt zit. Als gevolg hiervan kan ik niks anders doen dan een dikke onvoldoende geven voor dit onderdeel. Erg spijtig.
[2/10]

Exterieur:
Afbeelding
Het exterieur van het model is perfect vorm gegeven. De lijnen van de echte wagen worden perfect gevangen door het model en de stance is ook correct. Een leuke feature zijn de vleugeldeuren die, ondanks dat ze wat moeilijk open gaan, toch wel een erg hoge "kijk mij eens"-factor hebben. Afgezien van die deuren is de SLS AMG op zich zelf natuurlijk ook al een redelijk aparte verschijning met de korte kont en lange neus, zeker in een klasse waarin middenmotoren, en het daarbij behorende design, de favoriete keuze lijken te zijn. Een onderdeel van het exterieur dat wat minder in het zicht ligt is het onderstel, maar dat heeft Minichamps er niet van belet het mooi uit te voeren met kleur en de juiste onderdelen. Op de punten die in het gedeelte 'Detailleringsniveau' al zijn afgestraft na, ziet het model er wat mij betreft erg geslaagd uit.
[7.5/10]

Interieur:
Afbeelding
Over het interieur eigenlijk niks anders dan lof, wat ziet dat er goed uit! Lekkere kleurcombinatie (overigens niet alleen bij dit model, maar ook bij de andere kleuren waarin de SLS te krijgen is) en wat een oog voor detail. Er zijn geen storende naden te bekennen en alles is perfect geschilderd/gespoten, dus geen plekken waar de overgang tussen twee kleuren niet snaarstrak is. Afgezien van tapijt zijn er geen missende details te bekennen, want zelfs de dorpellijsten met daarop het AMG-logo en de kleine symbolen op de knoppen in het interieur zijn prima nagemaakt. Hier is duidelijk zorg aan besteed en dat maakt dit onderdeel het sterkste punt van dit model.
[9/10]

Historie:
Afbeelding
De deuren van de SLS AMG verwijzen uiteraard maar naar één wereldberoemde auto uit het verleden: de Gullwing. Die auto is een mijlpaal in de geschiedenis van Mercedes (en toch ook wel in de geschiedenis van de auto in het algemeen, hoewel de meningen daarover vast en zeker verschillen) en Mercedes wil natuurlijk maar wat graag benadrukken dat de SLS AMG de hedendaagse interpretatie van de Gullwing is. Hoewel dit min of meer een link naar de historie schept, is het voor iedereen wel duidelijk dat dit uiteindelijk niet meer dan een marketingpraatje is en dat een SLS AMG feitelijk net zo veel te maken heeft met een Citroen 2CV als met de Gullwing. Dat maakt het lastig om deze auto te beoordelen, want zal deze SLS AMG niet meer blijken te zijn dan een teleurstellende verwijzing naar het verleden dan scoort het model op dit onderdeel niet hoog, echter als de SLS een doorslaand succes is (en dan niet qua verkopen, maar qua prestaties), kunnen we daadwerkelijk spreken van een waardige opvolger van de Gullwing en zou een hogere score op zijn plaats zijn. Vooralsnog kies ik voor de gulden middenweg en hoop op het beste.
[6.5/10]

Kleuren/Decals:
Afbeelding
Zwart, mat grijs en rood zijn de kleuren die gekozen kunnen worden en met geen van de drie kun je eigenlijk de fout in gaan. Ik heb gekozen voor de zwarte, puur omdat ik me aan m'n "verzamelstrategie" wil houden, maar als dat en de kosten geen bezwaar waren geweest, zou ik zonder twijfel alle drie de kleurvarianten in mijn vitrine willen hebben. Ook pluspunten voor Minichamps omdat zij de moeite hebben genomen om bij de verschillende kleuren voor het exterieur ook verschillende interieur kleuren te kiezen.
[9/10]

Marktwaarde:
Afbeelding
Met een prijs van 65 á 70 euro is dit model niet extreem duur en is zijn geld dubbel en dwars waard, mits je een model krijgt zonder eerdergenoemde fouten. Of het model ook waardevast is moet de toekomst uitwijzen, ik denk dat de waarde min of meer rond de nieuwprijs zal blijven schommelen zoals meestal het geval is.
[7.5/10]

Motor:
Afbeelding
Ook dit is weer een lastig onderdeel. In principe zijn alle onderdelen van de motor aanwezig, al kan ik me niet aan de indruk ontwekken dat de uitvoering veel beter had gekund. Als ik dit motoblok bijvoorbeeld vergelijk met een motorblok uit een gemiddelde AUTOart, dan wordt ik hier veel minder vrolijk van. Wellicht dat deze vergelijking niet helemaal eerlijk is omdat AUTOart-modellen over het algemeen duurder zijn, maar het is toch een punt waar Minichamps nog aan kan werken. Een paar details die wel perfect zijn is de carbonlook die in het motorcompartiment gebruikt is en het knopje onder het model waarmee de motorkap omhoog kan worden geduwd. Op die manier blijven minutenlang prutsen of het model op kop moet houden om de motor te kunnen bezichtigen je bespaard.
[6.5/10]

Verpakking:
Afbeelding
Deze zwarte uitvoering komt in een prachtige witte dealerverpakking met een groot AMG-logo op de voorkant. Er is een deel van de verpakking uitgesneden zodat je het model kunt bekijken en ze hebben zelfs een schroevendraaier bijgevoegd zodat je het model meteen los kan schroeven. Als dat geen complete levering is, weet ik 't ook niet meer.
[9/10]

Wielen en banden:
Afbeelding
Onder SLS zitten wat mij betreft sowieso al stijlvolle velgen, al zal dit voor iedereen verschillen. Het formaat is goed en ze zijn ook perfect geplaatst in de wielkasten, iets wat ik bij AUTOart-modellen wel eens betwijfel. De antraciete kleur past prima bij de zwarte lak en uitstulpingen met daarop het AMG-logo zitten ook op het model. De remklauwen zijn een exacte kopie van de echte wagen, maar wat Minichamps blijkbaar vertikt is het gebruik van photo etched remschijven. Niet slim, want zo'n klein detail tilt het model wel naar een hoger niveau.
[7/10]

Eindscore: [72/100]
Afbeelding

Gebruikersavatar
crawler_007
Berichten: 179
Lid geworden op: vr 05 feb 2010 22:31
Locatie: beveren-waas
Contacteer:

Re: 1:18 Mercedes-Benz SLS AMG Minichamps

Berichtdoor crawler_007 » do 06 mei 2010 20:22

verdiende score, ik vind het een prachtig model!
de motor is inderdaad niet echt wow, maar het is toch wel fraai.
pre order ford focus RS500 1/18 Minichamps

Gebruikersavatar
Jolly Club
Berichten: 4651
Lid geworden op: vr 27 feb 2004 21:55

Re: 1:18 Mercedes-Benz SLS AMG Minichamps

Berichtdoor Jolly Club » do 06 mei 2010 20:47

Afbeelding

Eervolle vermelding voor deze woeste foto in kekke voorjaarskleurtjes. Ik ken menschen die zo'n kleur muur en (sinds kort ook) vloerkleed hebben ! :mrgreen: :angel:

Ik vind het een strak afgewerkt model, maar de 1op1 gaat mij nochthans in het geheel niet kunnen bekoren. :roll:

- I'm not interested in facts, I find they tend to cloud my judgement. -

Gebruikersavatar
bugatti
Berichten: 383
Lid geworden op: vr 11 jun 2010 19:30
Schaal: 1:18
Locatie: hoogvliet
Contacteer:

Re: 1:18 Mercedes-Benz SLS AMG Minichamps

Berichtdoor bugatti » do 17 jun 2010 18:49

vraagje: kun je de achter spioler ook uit klappen net als in het echt, ik ben namelijk van plan er ook een te kopen in de matte kleur.

Gebruikersavatar
mercedes fan
Berichten: 1969
Lid geworden op: za 11 okt 2008 16:57
Locatie: Den Ham
Contacteer:

Re: 1:18 Mercedes-Benz SLS AMG Minichamps

Berichtdoor mercedes fan » do 17 jun 2010 19:18

Mijn vader is zojuist terug van een stukje toeren met de SLS, 0/100 is niet interessant bij deze auto, het 0/200 sprintje is veel leuke, die wordt dan ook gehaald onder de 10 seconden door deze bom :worshippy: :cool:

Minichamps heeft zo te zien mooi werk geleverd, de revieuw leest ook lekker weg
"Nothing is too beautiful, nothing is too expensive" - Ettore Bugatti Afbeelding

Gebruikersavatar
Silverarrow
Berichten: 2943
Lid geworden op: zo 20 apr 2008 16:07
Schaal: 1:43

Re: 1:18 Mercedes-Benz SLS AMG Minichamps

Berichtdoor Silverarrow » do 17 jun 2010 19:32

bugatti schreef:vraagje: kun je de achter spioler ook uit klappen net als in het echt, ik ben namelijk van plan er ook een te kopen in de matte kleur.


De spoiler kan helaas niet uitklappen. Er komt over niet al te lange tijd een maisto waarvan de spoiler wel uit kan klappen, maar die ziet er verder dan weer wat minder mooi uit (vind ik).

mercedes fan schreef:Mijn vader is zojuist terug van een stukje toeren met de SLS, 0/100 is niet interessant bij deze auto, het 0/200 sprintje is veel leuke, die wordt dan ook gehaald onder de 10 seconden door deze bom :worshippy: :cool:

Minichamps heeft zo te zien mooi werk geleverd, de revieuw leest ook lekker weg


:shock: :worshippy: Heeft hij ook nog wat foto's kunnen schieten?
Afbeelding

Gebruikersavatar
mercedes fan
Berichten: 1969
Lid geworden op: za 11 okt 2008 16:57
Locatie: Den Ham
Contacteer:

Re: 1:18 Mercedes-Benz SLS AMG Minichamps

Berichtdoor mercedes fan » do 17 jun 2010 19:46

Silverarrow schreef:
mercedes fan schreef:Mijn vader is zojuist terug van een stukje toeren met de SLS, 0/100 is niet interessant bij deze auto, het 0/200 sprintje is veel leuke, die wordt dan ook gehaald onder de 10 seconden door deze bom :worshippy: :cool:

Minichamps heeft zo te zien mooi werk geleverd, de revieuw leest ook lekker weg


:shock: :worshippy: Heeft hij ook nog wat foto's kunnen schieten?


Auto staat bij de lokale dealer, auto is die van de Baas van de dealers hier in het oosten, zwart met (designo)cognac leder, helaas had hij z'n camera niet mee (de eigenaar van de dealers, is bevriend met mijn vader en die kwam plots aanrijden :mrgreen: ), mochten we er binnenkort nog eens langskomen, zal ik wat plaatjes voor je schieten :thump_up:
"Nothing is too beautiful, nothing is too expensive" - Ettore Bugatti Afbeelding

Gebruikersavatar
Bugatti Veyron
Berichten: 1095
Lid geworden op: za 16 mei 2009 13:44
Locatie: Burgum

Re: 1:18 Mercedes-Benz SLS AMG Minichamps

Berichtdoor Bugatti Veyron » do 17 jun 2010 19:52

Goede review. :thump_up: Jammer dat er geen tapijt in het interieur zit, toch iets dat je bij de meeste Kyosho's in deze prijsklasse wel ziet. :cry: Ook de vaste spoiler is jammer maar natuurlijk geen reden om de Maisto te kopen. Ik denk dat dit model hier ook nog wel eens gaat komen.
Afbeelding
Bugatti - Le pur sang de l'automobile.

Gebruikersavatar
Basselijn
Berichten: 304
Lid geworden op: wo 29 dec 2010 01:21
Schaal: 1:18

Re: 1:18 Mercedes-Benz SLS AMG Minichamps

Berichtdoor Basselijn » vr 31 dec 2010 01:00

Heb dit model een week geleden gekocht, en is me zeker niet tegengevallen. Bedankt voor de goede review, was de enige die ik kon vinden en heeft me zeker geholpen bij de aanschaf :D :thump_up:
Afbeelding

Matig uw kinderen, denk aan onze snelheid!