CMC Ferrari Testa Rosa 1:18

In dit forum worden alle beoordelingen en vergelijken van modelsauto's geplaatst die door de leden zelf zijn aangedragen zodat men een nog duidelijker beeld krijgt van de modellen die te koop zijn.
rsh_scuderia
Moderator
Berichten: 7276
Lid geworden op: di 19 apr 2005 00:08
Schaal: 1:18

CMC Ferrari Testa Rosa 1:18

Berichtdoor rsh_scuderia » do 06 mei 2010 14:02

Afbeelding
Algemene indruk
De Testa Rossa. Bij veel liefhebbers van Ferrari gaat het hart sneller kloppen. Voor de een betekend dat het model uit de jaren ‘ 80 die overal voor stond wat Ferrari eigenlijk niet was, maar wel zorgde voor geld in het laatje. Het andere model is legendarisch door race successen en de gewaagde vorm geven die werd ingegeven door vorm en functie. Dit model is gemaakt door CMC in 1:18. De algemene indruk is overweldigend. Nog nooit heb ik een model meegemaakt die zo authentiek over komt in combinatie met de snaar strakke en zeer fraaie lak.
Punten 9/10

Afbeelding

Afbeelding

Detailleringniveau
Nou is CMC al niet een van de slechtere fabrikanten in het high-end segment, maar ook nu hebben ze het niveau weer recht aan gedaan. In vergelijk met BBR en Exoto is CMC leidend en echt een paar stappen vooruit ten opzichte van de concurrentie. De badges, het interieur, de spaakwielen, het motorcompartiment. Okay, het bedrag is er ook naar, maar hoe kunnen ze zo iets verkleinen en toch het voor deze prijs aanbieden?!
Kijk bijvoorbeeld naar het interieur, alle schakelaars, alle popnagels maar ook de piping is niet vergeten. Kijk naar de badges aan de zijkant, onberispelijk!
Voordat ik het vergeet, er zijn meer dan 1600 onderdelen gebruikt om een model in elkaar te zetten.
Punten 9/10

Afbeelding

Afbeelding

Exterieur
Functie boven vorm. Niet zal deze Testa Rossa waarderen. Is ook helemaal niet erg. Ik zelf vind de rode versie niet het meest fraaie door de zogenaamde Pontonvorm. In het zwart is dit al een stuk beter.
De lak is subliem gedaan door CMC. De vorm en details springen er ook hier weer uit. Het idee van een 1:1 maar dan echt 18 maal verkleind is dan ook echt zeer goed gedaan. Zelden heb ik zo een overtuigend model gezien.
De kappen over de lampen, de openingen in het koetswerk, de uitlaatpijpen die de echte kleur hebben, de schildjes op het flankwerk, de karakateristieke nummers op de zijkant. Magnifiek.
Punten 9/10

Afbeelding

Afbeelding

Interieur
Tsja, eenzijdig verhaal tot nu toe? Hou dan maar op met lezen. Want CMC laat geen steek vallen. Sterker nog, ze voegt leer toe met piping. Alle meters zijn aanwezig. Controlepanel aan de bestuurderszijde zit er in. En dan de versnellingsbak. Wat een schitterend detail. Het houten stuur is ook echt een houten stuur. Ik heb de foto’s opgezocht en wat blijkt? Het houtpatroon komt gewoonweg overeen.
Punten 10/10

Afbeelding

Afbeelding

Historie van de auto
Je kan wel aankomen met een Maserati, een Mercedes of Jaguar, maar als er een Ferrari op een veiling wordt aangeboden dan is de interesse toch een beetje hoger.
De Ferrari werd afgeleverd in ene Drogo uit Venezuela. De auto deed mee aan enkele races in met name Latijns-Amerika voordat deze verkocht werd. Uiteindelijk werd hij perfect gerestaureerd en verkocht via een veiling in 2009. De nieuwe eigenaar had maar liefst 9,02 miljoen euro voor deze klassieker over.
Punten 8/10

Afbeelding

Afbeelding

Kleuren/decals
Persoonlijk ben ik een liefhebber van zwarte auto’ s. Het is iewat sinister. Het nadeel is wel dat de lijnen een stuk minder goed uitkomen. Maar, zoals al eerder gemeld, dat kan de Testa Rossa wel hebben…
De rode neus met witte bies, inclusief de DM124 startnummers maken de auto echt af. De kleuren zijn mooi diep en wellicht mooier dan een echte auto hebben kan. Echt verbluffend.
Decals? Welke decals? Het zijn echte afdrukken en echte platen die op de auto zitten.
Punten 10/10

Afbeelding

Marktwaarde
De marktwaarde van de 1:1 is exorbitant hoog. Toch denk ik dat deze CMC, met een productie aantal van 5.000 stuks niet zijn waarde zal blijven houden. Simpelweg omdat er meerdere varianten zijn en ook omdat de andere race versie tot verbeelding spreekt. Ook heb ik begrepen dat door de huidige economische tijden de verkoop niet zo hard gaat met dit model. Dat kan dan wel weer voor stabiliteit zorgen op den duur, maar toch.
Punten 6/10

Afbeelding

Motor
Ferrari+V12+4 uitlaten+Rode kop= Pure porno. Voor de liefhebber dan.
Er zijn modelliefhebbers die de modellen uitstallen met de kapjes dicht, of nog liever, sealed modellen. Persoonlijk vind ik het juist erg fijn om naar de techniek te kijken. Kunst onder de motorkap wordt door mij zeer gewaardeerd. En dan heb ik het niet over de plakkaten plastic die tegenwoordig gemeengoed zijn geworden. De pure techniek, met Webers, met draadjes, met leidingen, met spruitstukken. Heerlijk!
Deze v12 produceerde ongeveer 300 pk bij 7,200 toeren. Helaas heb ik deze motor nooit echt horen draaien, maar het zou zo maar kunnen dat bij de volgende CMC-modellen je er een sleuteltje bij krijgt en wat smeermiddelen om de motor te starten.
Punten 9/10

Afbeelding

Verpakking
CMC doet het zoals het hoort. Een doos met afdruk van de wagen. Piepschuim zonder schroeven maar wel dusdanig verpakt dat er niks stuk kan gaan. Ook het pincet en een dingetje om de tankdop mee te openen zijn vernuftig ingepakt.
De informatie over de auto wordt er, zoals altijd ook netjes bij gedaan. Niks mis mee!
Punten 8/10

Afbeelding

Wielen/Banden
Echte naampjes, echt profiel. Trommelremmen die schitterend zijn nagemaakt. De velgen , individueel gestoken met naaf en dopjes. Ventiel aanwezig. Mag dat voor dit geld? Nee, dat moet voor dit geld, maar wat een kunstwerkje.
Punten 9/10

Afbeelding

Eindtotaal 89/100
Een uitstekend model is er neergezet door CMC. Vond ik de Maserati Tipo 61 “ Birdcage “ het beste model, nu heeft deze Testa Rosa mijn voorkeur. Niet eens door de vorm, maar wel door de lak, de details en de indruk die het model achterlaat. Een schoonheid van een wagen.
Ben je liefhebber van high-end modellen, Ferrari enthousiast of gewoonweg opzoek naar een benchmark model; twijfel dan niet. Spijt zul je hier nooit van krijgen.

Gebruikersavatar
rpi
Berichten: 2395
Lid geworden op: do 01 nov 2007 22:26
Schaal: 1:18
Locatie: Willemstad

Re: CMC Ferrari Testa Rosa 1:18

Berichtdoor rpi » wo 17 nov 2010 14:05

Hoe langer ik hem heb, hoe meer ik het model ga waarderen. En het was van begin af aan al mijn favoriete CMC. :worshippy:

Mooi testverslag, had em al eerder gelezen, maar toen ik het weer eens teruglas verbaasde het me dat er geen reactie op gekomen was. (ook van mij niet dus... :oops: )

Gebruikersavatar
Montezemolo
Berichten: 6316
Lid geworden op: do 09 nov 2006 13:55
Schaal: 1:18
Locatie: Ermelo
Contacteer:

Re: CMC Ferrari Testa Rosa 1:18

Berichtdoor Montezemolo » wo 17 nov 2010 14:14

Ja, nu je het zegt, en nog eens leest, is het een lekker testverslag :thump_up:

Montezemolo :thump_up:
Modelautoforum: 100% ADH