Forum Regels

06-48966195, info@droomautoos.nl, droomautoos.nl

Moderator: droomautoos

Gesloten
Gebruikersavatar
Forumbeheer
Forumbestuur
Berichten: 15
Lid geworden op: ma 12 nov 2007 18:13
Locatie: Internet
Contacteer:

Forum Regels

Bericht door Forumbeheer »

Forum regels
Eerst zoeken
De zoekfunctie zit niet voor niets op dit forum. Gebruik hem om te kijken of er al een onderwerp bestaat met het onderwerp dat je wilt openen en kijk of het daarin past.

Berichten in het juiste fora
Berichten moeten geplaatst worden in de daarvoor bedoelde fora. Iedere gebruiker wordt geacht de forum omschrijving te lezen voordat hij of zij een bericht plaatst.

Formuleer je bericht duidelijk
Gebruikers dienen hun berichten zo te formuleren dat direct duidelijk is wat ermee bedoeld wordt, ook de titel dient aan te geven waar het bericht betrekking op heeft.

Formuleer je bericht met respect
Gebruikers dienen hun berichten zo te formuleren dat deze respectvol zijn ten aanzien van de andere gebruikers. Flaming of andere vormen van beledigingen zijn niet toegestaan.

Bronvermelding
Als je een quote of een foto van andere website haalt plaats er dan ook de bronvermelding.

Preview je bericht
Voordat je het bericht plaatst gebruik dan eerst de 'Preview' knop. Je ziet dan of er eventueel niet werkende links of plaatjes.

Houd rekening met andere bezoekers
Gebruikers dienen rekening te houden met de soort bezoekers op dit forum. Het plaatsen van pornografische, aanstootgevende teksten of illegale links, plaatjes etc. wordt niet getolereerd.

Respecteer de meningen van anderen
Alle berichten op dit forum de meningen en gezichtspunten van de gebruikers, respecteer die dan ook. De gebruiker die inbreuk pleegt op deze regel kan met onmiddellijke ingang op dit forum geweigerd worden. Wij pleiten voor verdraagzaamheid over alle grenzen van meningen, standpunten enz.

Schrijf op een normale manier
Gebruikers zijn verplicht normaal geschreven teksten te plaatsen in hun bericht of onderwerp. Hieronder wordt verstaan dat een gebruiker geen berichten plaats met alleen maar grote getallen emoticons, alleen maar extreem grote of extreem kleine tekst of berichten volledig in hoofdletters of breezer taal. Tevens wordt het overvloedig gebruik van leestekens niet gewaardeerd. Hieronder wordt verstaan het herhaaldelijk gebruiken van bijv. !! of ?? tekens.

Quoten
Quoten is alleen toegestaan wanneer dit een functie heeft, niet gerelateerde regels in de quote dienen verwijderd te worden. Uberquoten is niet toegestaan. Berichten met meer dan 2 quotes van vorige berichten worden verwijderd. Plaats geen foto's in een quote, deze kun je vervangen door een link naar die foto.

Geen spam op dit forum
Spam is onder geen beding toegestaan. Gebruikers die zich schuldig maken aan spamming zullen worden gewaarschuwd en hun berichten worden verwijderd.

Reclame
Het is niet toegestaan om op welke manier dan ook reclame te maken voor een commercieële website en/of winkel o.i.d. zonder dit te overleggen met de beheerder. Alleen in het subforum Privé collecties mag je reclame maken voor je eigen niet commercieële modelauto gerelateerde website.
Links naar commercieële websites mag mits die geen modelauto's of gerelateerde artikelen verkopen.
Links naar een veiling mogen alleen geplaatsts worden als dit bijdraagt aan een discussie. Het is niet toegestaan om links van je eigen veilingen op te nemen in een bericht.
Als er een model o.i.d. gevraagd wordt mag alleen naar de adressenlijst verwezen worden waar ook het assortiment van alle winkels in staat, je kunt natuurlijk ook gebruik maken van het PB systeem om iemand verder te helpen.

Plaats wat nuttigs
Plaats geen onzinnige berichten, dus als je een modelauto leuk vind, onderbouw dan je mening, een post met alleen maar een of twee woorden of alleen een smilie draagt niets bij.

Cross posten
Niet dezelfde onderwerp in meerdere subfora plaatsen.

FAQ
Stel geen vragen op het forum over hoe je foto's plaatst e.d.. Al die informatie staat in de FAQ.

Blijf ontopic
Ga in een onderwerp niet teveel uitweiden over onderwerpen die weinig te maken hebben met wat de topic starter bedoeld.

Formaat van foto's
Plaats geen foto's of plaatjes die groter zijn dan 1024 bij 768 pixels.

Wijzigen
Rechtsboven elk bericht die je hebt geplaatst zit een knop 'wijzig' daarmee kun je je eigen berichten wijzigen. Gebruik die hem als je bijvoorbeeld na korte tijd je bericht wilt veranderen i.p.v. gelijk een nieuw bericht te plaatsen

Wijzigen van berichten door moderators
De beheerder en moderators behouden zich het recht voor om berichten en onderwerpen zonder notificatie aan de gebruiker te bewerken, verplaatsen, sluiten, samenvoegen of delen. Berichten met aanstootgevende, laster, spam etc. worden naar eigen inzicht verwijderd. Het bepalen of iets valt onder deze categorie wordt bepaald door de beheerder en niet door de gebruiker.
Respecteer de beslissingen van de moderators. Ben je het niet eens met een beslissing ga dan geen discussies aan op het forum maar stuur een bericht aan de moderator. Als je er met de moderator niet uitkomt leg dan het probleem aan de beheerder voor.

Verantwoording
De beheerder kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van berichten op dit forum omdat dit de meningen en gezichtspunten van de gebruikers zijn. Elke gebruiker is verantwoordelijk voor zijn eigen berichten.

Privé Berichten
Deze forum regels gelden ook voor het gebruik van het Privé Berichten systeem. De beheerder heeft de mogelijkheid om zonder waarschuwing alle berichten te lezen van alle gebruikers. Uiteraard zal hier zorgvuldig mee worden omgegaan en er word alleen van de mogelijkehid gebuik worden gemaakt als daar gegronde redenen voor zijn.


Specifieke regels voor de verschillende subfora
Advertentie plaatsen in 'De beurs'
De volgende punten moeten in je advertentie staan anders wordt je advertentie verwijderd.
- Zet in het onderwerp of je wat aanbied of verkoopt met een kleine omschrijving
- Type
- Fabrikant
- Schaal
- Coureur
- Bouwjaar
- Staat van het model
- Met of zonder originele doos
- Indien mogelijk een foto
- Prijs

Verjaardagtopic
Als je het onnodig vindt om iemand te feliciteren in een verjaardagtopic, reageer dan niet.

Reactie vraagbaak
In de vraagbak in het subforum van een sponsor niet eerder op een vraag reageren voordat de sponsor gereageerd heeft.


Onderschrift
Wat mag je plaatsen
Onderschriften mogen maximaal bestaan uit 5 regels tekst, 1 regel tekst is de breedte van een scherm op maximaal 640 pixels breed in middel of normale lettergrootte en mag geen animatie bevatten. De volgende combinatie’s zijn toegestaan:
- 1 plaatje van 125 pixels hoog & 640 pixels breed (normaal banner formaat) en met een maximum van 30kb grote. Hierbij mag 1 regel tekst geplaatst worden met een klein lettertype formaat.
- onderschriften met een plaatje van 50 pixels hoog mogen een maximum van 2 regels plaatsen met een klein lettertype formaat.
- onderschriften met een plaatje van 30 pixels hoog mogen een maximum van 3 regels plaatsen met een normaal lettertype formaat.

Opmaak
Tekst lettertype formaten moeten tussen de 9 en 12 pixels hoog zijn. Teksten in onderschriften moeten tevens voldoen aan dezelfde regels als de bericht teksten.

Cross posten
Links zijn toegestaan mits deze geen commercieel, concurrerend of aanstootgevende sites vertegenwoordigen. Links van dien aard worden verwijderd uit het onderschrift.

Reclame
Het is niet toegestaan om in je onderschrift een link naar welke commercieële website en/of winkel o.i.d. te plaatsen zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder.


Avatars
Voorwaarden
Gebruikers avatar moet voldoen aan de volgende eisen. De avatar mag niet groter zijn dan 100x100 pixels, geen animatie bevatten, mag niet lijken op een status-indicatie van de beheerder of moderator, mag niet groter zijn dan 30kb en moet een hoge constante verbinding hebben in geval van linking. Avatar gelinkt vanaf trage site of avatars die herhaaldelijk fout ingeladen worden zullen verwijderd worden uit het gebruikersprofiel.


Account / Profiel
Persoonsgebonden
Een account op modelautoforum.nl is persoonsgebonden en mag onder geen beding uitgeleend of worden gebruikt door een andere gebruiker dan de oorspronkelijke aanvrager.

Gebruikersnaam veranderen
Een account wordt herkend aan een uniek nummer en gebruikersnaam. Een gebruiker mag zijn gebruikersnaam niet laten veranderen, tenzij hier gegronde reden voor zijn.

Meerdere accounts
Gebruik van meerdere accounts door één persoon is niet toegestaan. Het laatst geactiveerde account zal worden verwijderd.

Website, 'WWW' knop
Het is niet toegestaan om in je account een link naar welke commercieële website en/of winkel o.i.d. op te nemen zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder.
Gebruikersavatar
NetForce84
Moderator
Berichten: 2660
Lid geworden op: zo 06 mei 2012 16:18
Schaal: 1:18
Locatie: Geraardsbergen

Re: Forum Regels

Bericht door NetForce84 »

Kleine aanpassing betreffende het fotoformaat:

Plaats geen foto's of plaatjes die groter zijn dan 1024 bij 768 pixels.
800 bij 600 pixels mag ook nog gebruikt worden


Groeten
Gesloten